Skip to main content
KPN Abonnees Opgelet ! Waarschuwing voor phishingmails Oktober 2023

KPN Abonnees Opgelet ! Waarschuwing voor phishingmails Oktober 2023

KPN Abonnees Opgelet – Inleiding

In een uitgebreide waarschuwing willen we je informeren over een recente phishingpoging waarbij oplichters dreigen je toegang tot ‘Kpnmail Webmail‘ te blokkeren. Wees uiterst voorzichtig en log niet in, want het bericht is vals.

KPN Abonnees Opgelet KPN-Logo

Tactiek van de Oplichters

Deze misleidende e-mails zijn ontworpen om je zorgen te maken en je te laten geloven dat je onmiddellijk actie moet ondernemen. Als je niet reageert, beweren ze dat je de toegang tot ‘Kpnmail Webmail’ verliest. Dit is een klassieke tactiek van social engineering, waarbij oplichters inspelen op menselijke emoties om je te verleiden je gegevens te delen.

Officiële Communicatie van KPN

Gerard de Smyter, woordvoerder bij KPN, benadrukt dat KPN nooit aan klanten vraagt om inloggegevens of andere persoonlijke informatie te delen via de mail.

Voordat je op een link klikt, is het verstandig om eerst de link te controleren. Ga op je desktop met je muis over de link of houd de link ingedrukt op je telefoon, zonder te klikken. Controleer of de domeinnaam leidt naar een betrouwbare KPN-pagina.

Wanneer Contact Opnemen met KPN

Als je het niet vertrouwt, neem dan contact op met KPN. Doe dit echter niet via de contactgegevens in het verdachte bericht, maar zoek de officiële website van KPN op in je browser.

Waarschuwing over Taalfouten – KPN Abonnees Opgelet

Phishingmails bevatten vaak taalfouten. Let goed op spelfouten, gebrekkige formuleringen of een onlogische zinsopbouw. In de recente phishingmail waren er fouten zoals de verkeerde schrijfwijze van ‘KPN Webmail’.

Let op de Aanhef

Een echte mail van een instantie waar je klant bent, begint altijd met je naam of klantgegevens. Echter, in de bovenstaande phishingmail was de aanhef onpe