Skip to main content
ESPN gaat van zes naar vier zenders

ESPN gaat van zes naar vier zenders

Per 1 augustus zal ESPN het aantal zenders van zes naar vier terug brengen. Er worden verschillende redenen aangevoerd voor het terug schroeven van het aantal zenders. ESPN heeft onder andere de uitzendrechten van de Bundesliga verloren aan Viaplay van de Nordic Entertainment Group. Daarnaast werden er veel herhalingen vertoond op vooral de internationale kanalen.

ESPN geeft aan dat door de doorgevoerde aanpassingen er meer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod ervoor terug zal komen met nog meer live sport dan er voorheen was. Er zal naast het Eredivisie voetbal nog meer internationale sporten aan bod komen.

Er zullen ook veranderingen in het abonnementstructuur van ESPN doorgevoerd worden, verdeeld naar ESPN en ESPN Compleet. Op ESPN zal naast live voetbal, het beste van nationaal en internationaal sport worden vertoond. Op ESPN Compleet (ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4) zal naast de Nederlandse competities de Amerikaanse NFL, MLB en NHL sporten worden vertoond.  

De verwachting is dat vanaf het komende voetbal seizoen sommige internet providers die ESPN aanbieden aan hun klanten ook wijzigingen in het ESPN abonnement zullen doorvoeren. Dit zal mogelijk de prijs dan wel zenders van het ESPN pakket betreffen bij de verschillende providers.